Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Yeroushalaïm

Από καιρό ετοιμάζαμε μία περιπέτεια στο πιο αφιλόξενο Αλπικό βουνό της Ελλάδας, τα Βαρδούσια. Ένας στόχος ήταν να δούμε την φιλική του όψη, όταν δηλαδή, δεν είναι καλυμμένο από χιόνια. Η περιπέτεια θα ξεκίναγε με μία πορεία που θα πέρναγε από τα καταφύγια και θα κατέληγε στον Μέγα Κάμπο, όπου και θα διανυκτερεύαμε για να επισκεφτούμε την επομένη την Κορυφή και να πάρουμε τον γυρισμό προς το χωριό Αθανάσιος Διάκος. Εκεί το σχέδιο έλεγε πως θα "δοκιμάζαμε" την τοπική σπεσιαλιτέ, την περίφημη γουρνοπούλα. Εξ ου και η έμπνευση του τίτλου Operation Coup de Oink. Oink από τα τελευταία λόγια της γουρνοπούλας και από το τραγούδι "Operation Coup de Poing" του Αlpha Blondy, το οποίο και αναρτήθηκε... χμμμ Πρέπει να παραδεχτώ πως η σύνδεση εδώ είναι λίγο χαλαρή...

Το ταξίδι προς τα Βαρδούσια ξεκίνησε χωρίς πολλές καθυστερήσεις, αλλά μας χάλασε τα σχέδια ένας παράγοντας που δεν εμφανίστηκε πουθενά στην ενδελεχή έρευνα που έκανε για την περιοχή ο Barracuda ... Ένα Ράλυ, για τις ανάγκες του οποίου όλοι οι δρόμοι πρόσβασης στα Βαρδούσια είχαν κλείσει! Κλειστοί και οι δρόμοι για την Γκιόνα. Οι πιο άμεσες επιλογές μας ήταν η Οίτη και ο Παρνασσός. Καταλήξαμε λοιπόν σε μία Περιπέτεια που θα ξεκίναγε από την Περδικόβρυση του Παρνασσού. Μέσα από ασταμάτητη βροχή πήραμε το μονοπάτι που κατεβαίνει και ανεβαίνει το ρέμα που βρίσκεται ανατολικά της Περδικόβρυσης για να καταλήξει στο σπήλαιο της Παναγίας Ιερουσαλήμ, όπου και διανυκτερεύσαμε σε ένα μοναδικό τοπίο ανάμεσα σε γιγάντια έλατα.

Παναγία Ιερουσαλήμ - Παρνασσός


Δε θα κάνω εκτενέστερη περιγραφή αυτή τη στιγμή, αφού ακολουθούν σύντομα φωτογραφίες που λένε τα πάντα χωρίς πολλές φλυαρίες. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να εκφράσω τον παιδικό ενθουσιασμό μου που ο Alpha Blondy, εκτός από το Coup de Poing, έχει άλλο ένα κομματάκι που ταιριάζει στην Περιπέτειά μας όπως αυτή τελικά εξελίχθηκε... :

Alpha Blondy : Jerusalem



Μία φωτογραφία για να καταλάβετε περίπου την διαδρομή που καλύψαμε.

4 σχόλια:

Marabou είπε...

εεεεε Barr! τι θα γίνει θα ανεβάσεις καμιά φωτό-ου, μέχρι να αποδεσμευτούν της Νικ?

Barr είπε...

τις στεγνώνω

Marabou είπε...

νωπές;

Barr είπε...

εντελώς