Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2007

ΖήριαΗ αρχική σκέψη είναι για μονοήμερη εξόρμηση. Εκκίνηση πολύ νωρίς, πχ στις 5-6. Πάμε με ΙΧ, ανεβαίνουμε κορυφή, βολτάρουμε όσο έχει φως, τρώμε όταν πέσει το φως και επιστροφή στα πάτρια εδάφη αργά το βράδυ.Η Ζήρια, το ανατολικότερο από τα βουνά του βορινού τείχους της Πελοποννήσου και το δεύτερο σε ύψος του Μωριά, είναι ένας τόπος γλυκός και εύφορος. Μεγάλα οροπέδια και κοιλάδες ποικίλουν το ορεινό τοπίο ενώ γύρω από το βουνό απλώνονται δύο μεγάλες λεκάνες, του Φενεού και της Στυμφαλίας όπου φωλιάζει και η ομώνυμη λίμνη.

Η λέξη είναι σλαβική, σημαίνει "βελανίδι", και ίσως αν το κοιτάξετε από αρκετά μεγάλη απόσταση, να μοιάζει με ένα. Το άλλο του όνομα, Κυλλήνη, είναι μια αρχαία ελληνική λέξη που σημαίνει "κοιλότητα" και αναφέρεται στο υψηλό οροπέδιο ή στο κοίλωμα που χωρίζει τις δύο κύριες κορφές του. Η Ζήρια είναι μια μεγάλη οροσειρά με οκτώ κορυφές, όλες πάνω από 2000 μέτρα.

Πάμε;

9 σχόλια:

Marabou είπε...

ε... έτσι που μας τα λες ...
πάμε.. δεν πάμε...

και φεναιό πρέπει να χτυπήσουμε οπωςδήποτε... και εκεί παίζει και ποδηλατάουα... μήπως να το κοιτάξουμε για κανένα πιο ζώρικο σενάριο από το μονοήμερο;

Barr είπε...

Για πες...

damon είπε...

Για να μπω και εγώ στο παιχνίδι, για πότε μιλάμε?

damon είπε...

Ααααααααααααααα,
το σημαντικότερο...
Πριν κανένα 2ωρο που είδα από μακριά τα Ζήρια, νομίζω οτι είδα χιόνια...

Υ.Γ:
maraboo, tuff enough?

Barr είπε...

still open. Αυτό έχει μπαζαρ λέει.
Μα τα χιόνια θέλουμε! Βλέπε φώτο στο τέλος του ποστ. Είναι το οροπέδιο και από κει φεύγουμε για πάνω.

Marabou είπε...

tough indeed...θέλουμε χιόνι...

θέλουμε να δοκιμάσουμε και τις σκηνές σε χιόνι...

selaxi είπε...

πάμε!

selaxi είπε...

Μετά το bazaar εχει παρτυ.

Barr είπε...

Θα μας πας με τρένο υπόγειο και μάγκικο δυτικό αυτή τη φορά; Γιατί τον άλλο τον καλό ανθρωπάκο, με τα δυο μικρά ονόματα, που μας χορήγησε τις μεταφορές την προηγούμενη φορά τον πούλησες!